Ontdek de winterpracht op de 's-Gravelandse buitenplaatsen

Ontdek de winterpracht op de 's-Gravelandse buitenplaatsen

Wandel mee met de boswachter over de winterse buitenplaatsen. Voorafgaand aan deze wandeling ziet u een schitterende foto impressie van Wandel mee met de boswachter over de winterse buitenplaatsen. Voorafgaand aan deze wandeling ziet u een schitterende foto impressie van de winter op de ’s-Gravelandse buitenplaatsen in de Eekhoornzaal van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. .

Wandel mee met de boswachter over de winterse buitenplaatsen. Voorafgaand aan deze wandeling ziet u, in de Eekhoornzaal van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, een schitterende foto impressie van de winter op de ’s-Gravelandse buitenplaatsen. Deze activiteit, speciaal voor volwassenen, duurt ongeveer 2 uur.WinterprachtDeze excursie start met een schitterende foto impressie in de Eekhoornzaal van het bezoekerscentrum. Daarna wandel je met de boswachter ongeveer 1,5 uur over Boekesteyn en Schaep en Burgh. Je ontdekt met eigen ogen wat de winter doet met de buitenplaatsen en de natuur.Wandel langs natuur en cultuurDe ’s-Gravelandse buitenplaatsen kennen een boeiende geschiedenis. Wat in de 17e eeuw begon als investering van rijke Amsterdamse kooplieden in ontgonnen heidegebied, groeide door de eeuwen heen uit tot een prachtig historisch natuurgebied met statige landhuizen op parkachtige landgoederen.De huidige landhuizen zijn gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Vanaf het begin van de 19e eeuw zijn de tuinen van deze landgoederen aangelegd in de Engelse landschapsstijl. De belangrijkste kenmerken zoals slingerende paden, waterpartijen, kronkelende beekjes en glooiende heuvels, zijn nog volop in het landschap aanwezig. Tot op de dag van vandaag is het dan ook nog steeds een geliefd en gekoesterd landschap met een overdaad aan flora.De excursie staat in het teken van de cultuurhistorie van de buitenplaatsen, de bewoners, het bijzondere landschap en de rijke historie van de tuinen.Handig om te weten:
  • Koop van tevoren je tickets online.

  • Honden kunnen niet mee.

  • Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.

  • Wil je zelf met een groep op pad? Kijk dan bij onze groepsuitjes.LET OP: Volgens overheidsbesluit zullen wij bij deze activiteit vragen naar uw Corona Toegangs Bewijs. Zonder dit bewijs kunnen wij u helaas niet toelaten tot de excursie. U vindt meer informatie over het Corona Toegangs Bewijs op de site van de Rijksoverheid.Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde afstand gehouden. Houd je aan de richtlijnen:
  • Houd afstand

  • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten

  • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik

  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken

  • Nies en/of hoest in je elleboog

  • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt.

Ontdek de winterpracht op de 's-Gravelandse buitenplaatsen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.