OERRR vogelhuisje timmeren op landgoed Haarzuilens

OERRR vogelhuisje timmeren op landgoed Haarzuilens

Wat is er nou leuker dan vogelgezinnetjes in je tuin!? Timmer je eigen vogelhuisje en help de koolmezen in je tuin aan een fijne en een Wat is er nou leuker dan vogelgezinnetjes in je tuin!? Timmer je eigen vogelhuisje en help de koolmezen in je tuin aan een fijne en een veilige broedplek! .

Koolmezen kunnen wel wat hulp gebruiken!Het wordt steeds lastiger voor ze om een goede plek te vinden om een nestje in te bouwen. Ze maken hun nest in een holte, zoals een verlaten spechtennest of ander gat in een boom. Maar echt goede boomgaten zijn steeds minder vaak te vinden.Bouw zelf een koolmezenhuisjeDaarom is het goed om de koolmezen een handje te helpen. Tijdens deze activiteit ga je aan de slag met spijkers en een hamer. Met hulp van de boswachter timmer je je eigen vogelhuisje in elkaar. Klaar? Hang hem zo snel mogelijk! Koolmezen maken er namelijk niet alleen een nestje in, ze gebruiken het vogelhuisje ook om in te slapen in de wintermaanden als het buiten heel koud is.Opwarmen bij een vuurNa het timmeren heb je wel iets lekkers verdient. Warm op bij een vuurtje en rooster een lekkere marshmellow. Handig om te weten:
 • Alleen kinderen melden zich aan

 • Ouders/begeleiders blijven tijdens de activiteit bij hun kind(eren) om een handje mee te helpen, maar melden zich niet aan.

 • Koop van tevoren je tickets online.

 • De activiteit is overdekt, maar wel buiten. Trek dus iets warms aan!Parkeren en locatieDe activiteit vindt plaats op het erf van Hoeve Wielrevelt aan de Thematerweg 10. Auto's kunnen geparkeerd worden naast de Geertjes Hoeve aan de Thematerweg 5. Vanaf daar is het 3 minuten lopen naar Hoeve Wielrevelt.Let op: Op deze parkeerplaats vragen we een parkeerbijdrage van 1,75 per uur. Leden van Natuurmonumenten parkeren gratis. Vergeet je lidmaatschapspas niet! HIermee kun je eenvoudig uitrijden door de QRcode te scannen die op de ledenpas staat. GezinslidmaatschapDe natuur heeft je nodig! Word met het hele gezin lid en geniet van de vele voordelen:
 • Gratis spelen in de speelnatuur van OERRR (o,a. landgoed Haarzuilens)

 • Gratis parkeren bij aantal grote natuurgebieden (o.a. landgoed Haarzuilens)

 • 30% korting op uitjes in de natuur

 • 4 x per jaar het tijdschrift Puur Natuur

 • Tot 10% korting in onze bezoekerscentra en in de webshop

 • Alle kinderen van het gezin worden automatisch lid van OERRR en ontvangen 4x per jaar toffe post met tips om de natuur te ontdekken. Daarnaast ontvangen ze een welkomscadeau passend bij de leeftijd.

 • En nog veel meer!Meld je vandaag nog via deze link 

OERRR vogelhuisje timmeren op landgoed Haarzuilens

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.