OERRR Vette Vogel Dag Vogelhuisjes timmeren in 's-Graveland

OERRR Vette Vogel Dag Vogelhuisjes timmeren in 's-Graveland

Wat is er nou leuker dan vogelgezinnetjes in je tuin!? Timmer je eigen vogelhuisje en help de koolmezen in je tuin aan een fijne en een Wat is er nou leuker dan vogelgezinnetjes in je tuin!? Timmer je eigen vogelhuisje en help de koolmezen in je tuin aan een fijne en een veilige broedplek! Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar..

Wat is er nou leuker dan vogelgezinnetjes in je tuin!? Timmer je eigen vogelhuisje en help de koolmezen in je tuin aan een fijne en een veilige broedplek! Deze activiteit vindt binnen plaatsen is voor kinderen vanaf 6 jaar.Vogels maken elkaar het hof, paartjes worden gevormd en het broedseizoen begint los te barsten! Wat is er nou leuker dan vogelgezinnetjes in je tuin?! Timmer je eigen vogelhuisje. Laat het voorjaar maar beginnen!Koolmezen kunnen wel wat hulp gebruiken!Het wordt steeds lastiger voor ze om een goede plek te vinden om een nestje in te bouwen. Ze maken hun nest in een holte, zoals een verlaten spechtennest of ander gat in een boom. Maar echt goede boomgaten zijn steeds minder vaak te vinden.Bouw zelf een koolmezenhuisjeDaarom is het goed om de koolmezen een handje te helpen: bouw zelf een koolmezenhuisje en hang hem zo snel mogelijk op in je eigen tuin! Koolmezen maken er namelijk niet alleen een nestje in, ze gebruiken het vogelhuisje ook om in te slapen in de wintermaanden als het buiten heel koud is.Trek gekregen in iets lekkers? Bij restaurant Brambergen kun je heerlijk lunchen of binnenlopen voor een heerlijke warme chocolademelk met slagroom. Na deze activiteit kun je gratis ravotten in Speelnatuur van OERRR.Handig om te weten:
 • Alleen kinderen melden zich aan.

 • Ouders/begeleiders blijven tijdens de activiteit bij hun kind(eren) om een handje mee te helpen, maar melden zich niet aan.

 • BSO's kunnen zich alleen aanmelden na overleg met het bezoekerscentrum, deze activiteit vereist 1 begeleider op 2 kinderen.

 • Het knutselen duurt ongeveer een uur.

 • Uitsluitend verkoop tickets online .

 • Wil je zelf met een groep op pad? Kijk dan bij onze groepsuitjes.LET OP: Deze activiteit vindt binnen plaats. Volgens overheidsbesluit zullen wij dan vragen naar een Corona Toegangs Bewijs voor alle Ouders/begeleiders vanaf 18 jaar. Zonder dit bewijs kunnen wij u helaas niet toelaten tot de excursie. U vindt meer informatie over het Corona Toegangs Bewijs op de site van de Rijksoverheid. Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde afstand gehouden. Houd je aan de richtlijnen:
 • Houd afstand

 • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten

 • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik

 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken

 • Nies en/of hoest in je elleboog

 • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt.

OERRR Vette Vogel Dag Vogelhuisjes timmeren in 's-Graveland

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.