Vroege vogelwandeling in de Dintelse Gorzen

Vroege vogelwandeling in de Dintelse Gorzen

Begin je dag in alle vroegte en maak mee hoe vroege voorjaarsvogels de dag inluiden. Begin je dag in alle vroegte en maak mee hoe vroege voorjaarsvogels de dag inluiden..

Vroeg in de ochtend zijn de vogels het meest actief. Ga mee met de gids en beleef de drukte van de vogels in de Dintelse Gorzen.

Vroege vogelsVele vogels laten zich vaak horen bij het krieken van de dag. De gids helpt je bij het herkennen van de vogels en hun bijzonderheden. In maart zijn de echte voorjaarstrekkers nog niet zo actief. Maar de meeste anderen zijn er gewoonweg nog niet.Maar een aantal wintergasten en standvogels zijn er echter nog wel steeds.Diezelfde vogels zie je ook een maand later én vooral veel meer voorjaarstrekkers.Halverwege de zomer zie je al een aantal van de vroege gasten van het voorjaar niet meer. Die zijn dan al weer naar zuidelijker oorden vertrokken: de koekoek is vaak al weg, en ook de gierzwaluw kan zo maar ineens zijn verdwenen.De gids voert je mee langs kreken en begroeide schorren van de Dintelse Gorzen. Leer de vogels kennen in de verschillende delen van de Dintelse Gorzen: de meer open gebieden, de bossen en langs het open water. Maar sta ook oog in oog met de imposante Schotse hooglanders en geniet tijdens de wandeling van de uitzichten over de Dintelse Gorzen en het Krammer Volkerak.Tips en info van de boswachter:
  • Het wandelen duurt ongeveer 2,5 uur

  • Trek stevige waterdichte schoenen of (liefst) laarzen aan: zeker in maart, maar ook nog in april kan flink drassig zijn!

  • Neem je verrekijker mee

  • Controleer jezelf op teken na een wandeling in de natuur

  • De activiteit gaat door bij minimaal 5 deelnemers

  • Kom je vanaf de parkeerplaats Beneden Sas, De Heen, houd dan rekening met 10 minuten extra tijd voor de sluisbrug.

  • Deelname is altijd op eigen risico

  • Honden mogen het gebied niet in!

Vroege vogelwandeling in de Dintelse Gorzen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.