Natuurbelevingstocht Middelplaten

Natuurbelevingstocht Middelplaten

Ga mee met de natuurgids door het prachtige natuurgebied Middelplaten aan het Veerse Meer. Dit is een unieke kans, want de Middelplaten Ga mee met de natuurgids door het prachtige natuurgebied Middelplaten aan het Veerse Meer. Dit is een unieke kans, want de Middelplaten zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek.
.

Ga mee met de natuurgids door het prachtige natuurgebied Middelplaten aan het Veerse Meer. Dit is een unieke kans, want de Middelplaten zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Een plek waar zeldzame moeraswespenorchissen, parnassia en addertongen bloeien. Waar kluten en visdiefjes broeden aan de oevers en op de strekdammen. Waar vossen, hereford-runderen en haflinger pony’s elkaar passeren. En bovenal een plek waar je kunt ontdekken, beleven en genieten.Natuurgebied Middelplaten kent een enorme variëteit aan grassen, bloemen, vlinders en vogels. Een landschap waar zout water zich mengt met zoet water. Omzoomd door akkers en water, is een bijna oneindige grasvlakte, doorsneden met kreken, het decor waar de natuur het voor het zeggen heeft. Seizoenen

De excursies spitsen zich toe op de seizoenen. In het vroege voorjaar voegen veldleeuweriken, rietgorzen, blauwborsten en graspiepers zich bij de laatste trekvogels. Terwijl rotganzen naar het hoge noorden trekken, doen broedvogels hun intrede. Kenmerkend voor het voorjaar is het prachtige baltsritueel van de veldleeuwerik, die al zingend grote hoogtes kan bereiken, en zich dan plots naar beneden laten storten. In de zomer zijn het vooral de bloemen, vele vlinders en tal van insectensoorten die zich laten zien. Als de dagen weer beginnen korten, zien we de eerste trekvogels weer langskomen, op weg naar hun overwinteringsbestemmingen. Geniet en laat je inspireren in een van de laatste stukjes ongerepte natuur van Nederland.Let wél: de laatste excursie Natuurbelevingstocht Middelplaten, op 2 oktober 2022,  heeft als strartplek een ander adres: "Middelplaten, infopaneel Wolphaartsdijk (936)"

Tips van de boswachter:
  • Parkeren in de berm langs de Muidenweg                                                                                                                             

  • Check jezelf na afloop op teken                                                                                                                           

  • Trek waterdichte, hoge schoenen of laarzen aan

  • Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Neem voor de zekerheid regenkleding mee                                                                                              

  • Vergeet je verrekijker niet.

Natuurbelevingstocht Middelplaten

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.