1

Keramiek-J. v. Galen & schilderijen-S. Stawicki




Keramiek-J. v. Galen & schilderijen-S. Stawicki

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 1 maart t/m 26 juni 2022 is de expositie van Jannie van Galen (keramiek) en Simone Stawicki (schilderijen) te bezichtigen in de kleine toonzaal, Eemlandweg 7 in Huizen. Een bijzondere expositie omdat het werk van moeder en dochter toont.

Jannie van Galen studeerde keramiek aan de academie voor schone kunsten in Antwerpen. Zij maakt abstracte beelden van keramiek, welke zich kenmerken door de organische vormen en een hoog aaibaarheid gehalte. Zij heeft een heel eigen techniek waarbij zij geen glazuur gebruikt maar een glans creëert door polijsten.

Simone Stawicki toont schilderijen en monotypes met het thema 'Landschappen', van verschillende delen van de wereld. Haar werk kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan hetgeen zij wil vertellen. Het water, het licht, het riet en de bomen vormen samen een bijna abstracte taal. Het licht dat speelt met het landschap, benadrukt de stilte, een bijzondere atmosfeer.

De kleine toonzaal is gevestigd aan de Eemlandweg 7 in Huizen en is geopend op de eerste zaterdag en zondag van de maand van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak. Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

 Bezoek www.dekleinetoonzaal.nl

Keramiek-J. v. Galen & schilderijen-S. Stawicki
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.