Wildobservatie

Wildobservatie

Samen met de boswachter herten en zwijnen observeren.

De Dellen is een prachtig natuurgebied, bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Er leeft een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter over deze dieren en laat hij o.a. geweistangen zien. Daarna wordt een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied gemaakt. Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van menselijke aanwezigheid. U verblijft hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 19:30 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
  • Deelname: 12,50 euro p.p., donateurs 7,50 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Opmerking: doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het zien van wild groot. 100% wildgarantie kunnen we echter niet geven; of de dieren zich goed laten zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Stilte is een vereiste; telefoons dienen uitgezet te worden en fotograferen is in verband met overlast en verstoring niet toegestaan.
  • Tip van de boswachter: trek donkere (en warme) kleding aan, draag geen parfum en neem een verrekijker mee.
  • Startlocatie: Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde.
  • Informatie: Rein Jaarsma, tel. 06-20390424.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Wildobservatie

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.