Historische wandeling

Historische wandeling

Een indrukwekkend landschapspark vol romantiek.

Er zijn van die landgoederen waar je de romantiek bijna kunnen proeven. Landgoed Hoevelaken is daar één van. Het landgoed is al in 1679 aangelegd, maar sinds die tijd is het landschap erg veranderd. Zo ligt het gebied lager dan vroeger door het ontginnen van het veen. Hierdoor is een typisch ‘slagenlandschap’ ontstaan. In het midden ligt een oude zandrug. Deze veenwal, die eerst onder het veen lag, is door de afgravingen nu duidelijk zichtbaar. Ga mee voor een cultuurhistorische wandeling en kom meer te weten over dit unieke landschap. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 1,5 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Startlocatie: Westerdorpsstraat 68, 3871 AZ Hoevelaken.
  • Informatie: Joyce Penninkhof, tel. 06-14968813 of Keesjan Kleef, tel. 06-52519146.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Historische wandeling

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.