Zaterdagmiddag openstelling

Zaterdagmiddag openstelling

Bezoek zaterdagmiddag 25 juni Fort Giessen in Giessen. Ontdek de geschiedenis van het fort en de mooie omgeving. Het fort is te bezoeke

Fort Giessen opent haar deuren weer voor bezoekers.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Er zijn mooie exposities over de geschiedenis van het fort en de streek tijdens Wereldoorlog I en over de fauna van het fort en van Altena. 

Ook zijn er diverse film te bekijken over de restauratie van het fort en de rol van de forten van Altena en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
Verder kunnen bezoekers wandelen over het fortterrein en genieten van alles wat er leeft en groeit. Je kan ook met een trekpontje de fortgracht over naar het educatie-park over WO I. Kinderen kunnen munten zoeken met een metaaldetector.

De toegang is gratis en bezoekers kunnen vrij rondwandelen en een kopje koffie drinken.  

Bezoeken kan twee keer in de maand op zaterdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Rondleiding
n of enkele malen per middag (afhankelijk van belangstelling), een rondleiding gehouden. De eerste rondleiding start om 14.00 uur. Ook deze zijn gratis.

Buiten openingstijden
Als het fort niet open is, kun je het terrein niet op. Je kunt wel het WO1 parkje bezoeken en een wandeling rond het fort maken (Koekkoekspad)

Zaterdagmiddag openstelling

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.