Pinksteren met de imker

Pinksteren met de imker

De imker vertelt over bijen en de bloemen die ze nodig hebben.

Vandaag letten we tijdens de wandeling met de boswachter speciaal op de bijen. In de bloementuin van het park staan de planten volop in bloei. Er zijn honingbijen te ontdekken, maar ook verschillende soorten wilde bijen en hommels. We gaan ook langs bij de imker op ons landgoed. Hij laat ons de bijenkasten zien en vertelt hoe honingbijen leven en hoe de imker aan honing komt. Kijk alvast naar Kleis Hensen op Staverden in de bijenspecial aflevering van Binnenstebuiten .
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 10:30 uur. Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Tip van de boswachter: de tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden.
  • Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
  • Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Pinksteren met de imker

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.