Moeflonexcursie

Moeflonexcursie

Op zoek naar moeflons op het Wekeromse Zand.

Op het Wekeromse Zand loopt een populatie van zo’n 60 moeflons. Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien: de moeflon. De reden daarvoor is dat dit wilde schaap zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag - ook al vindt hij zijn voedsel op de heide - het liefst in een bos schuilhoudt. Samen met de heidekoeien houden de moeflons het zand levend en dynamisch op deze mooie zandverstuiving.
De boswachter neemt u mee op zoek naar deze dieren en vertelt u het een en ander over dit bijzondere dier. De natuur blijft onvoorspelbaar, dus de kans dat we de dieren zien is redelijk aanwezig maar niet gerandeerd.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 7:00 uur (’s ochtends). Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: 8,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Tip van de boswachter: stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat een deel van de wandeling door mul zand gaat. Deze wandeling is niet geschikt voor kleine kinderen.
  • Startlocatie: de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
  • Routebeschrijving: aan de Wekeromseweg staan vanaf beide richtingen een geelgroen bord van het Geldersch Landschap en Kasteelen in de berm met verwijzing naar de Immenweg. Vanuit Ede: na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom: na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor.
  • Informatie: Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947 of Anita Leeuwis, tel. 06-24594294.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Moeflonexcursie

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.