Nachtzwaluwenexcursie

Nachtzwaluwenexcursie

Hoor de nachtzwaluw snorren.

De nachtzwaluw of geitenmelker vliegt vooral in de schemering en in het donker. Zijn zang is een bijzonder, trillend geluid dat hij na zonsondergang, zittend vanaf een uitkijkpost laat horen.
De contactroep van een nachtzwaluw is het gemakkelijkst te ontdekken door goed te luisteren. Het is een zachte maar scherpe roep, die regelmatig herhaald wordt om contact te leggen met soortgenoten. Overdag ligt de vogel stil op de grond en vertrouwt hij op zijn verenkleed met schutkleuren als camouflage. Hierdoor is de soort overdag moeilijk te ontdekken. Met een beetje geluk is hij ’s avonds te horen en/of te zien. Een unieke kans, want normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 21:00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
  • Deelname: 8,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Opmerking: deze wandeling is, gezien het late uur en de noodzakelijke stilte, niet geschikt voor kinderen. De boswachters weten op welke plekken de nachtzwaluwen te vinden zijn. 100% garantie op het horen en zien van deze vogels kunnen we echter niet geven; of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Het blijft de natuur.
  • Tip van de boswachter: neem iets mee om te zitten, omdat we misschien enige tijd moeten wachten om de vogel te horen of waar te nemen. Trek stevige wandelschoenen aan.
  • Startlocatie: Parkeerplaats de Schaapskooi in Loenen.
  • Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn, afslag Loenen. In Loenen direct na hotel-restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op en die blijven volgen. Deze weg ca. 3 km. afrijden
  • Informatie: Herman Heskamp, tel. 06-16862394 of Chris Holtslag, tel. 06-47368561.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Nachtzwaluwenexcursie

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.