De allereerste heldenrun

De allereerste heldenrun

Zondagmiddag 22 mei 2022 vindt in de binnenstad van Deventer de eerste editie van de ‘Kinderhulp Held&run’ plaats. Tijdens deze heldhaftigste sponsorloop van Nederland gaan kinderen en volwassenen – verkleed als superhelden – de strijd aan met obstakels en schurken, om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.

De Heldenrun is een sponsorloop van 1,5 en 4 kilometer, dwars door de binnenstad van Deventer, met start en finish op de Brink. Tijdens de tocht gaan kinderen samen met hun volwassen sidekick (vader, moeder, buurman, tante, oppas etc.) de strijd aan met uitdagende hindernissen en schurken. De helden schrijven zich als duo in en laten zich sponsoren door vrienden en familie om zo geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede.

Het programma start om 13 uur op de Brink in Deventer en duurt tot uiterlijk 17 uur. De superhelden starten in wisselende tijdsblokken na een feestelijke warming up. Naast de run zelf en een prijsuitreiking is er ook muziek en andere leuke activiteiten waaraan kinderen kunnen deelnemen. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes van kinderen die meelopen zijn dus ook van harte welkom.

De allereerste heldenrun

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.