Fietstocht langs forten in OER-IJ gebied

Fietstocht langs forten in OER-IJ gebied

Geniet fietsend van de lente vanaf Fort KIJK. Het prachtige natuurgebied rondom Fort KIJK staat historisch gezien ook bekend als het OE

Fietstocht met gids, langs forten in OER-IJ gebied

Geniet fietsend van de lente vanaf Fort KIJK

Het prachtige natuurgebied rondom Fort KIJK staat historisch gezien ook bekend als het OER-IJ. Landschap Noord-Holland en stichting Oer-IJ organiseren gezamenlijk op zondagmiddag 22 mei om half twee een fietstocht van ongeveer 18 kilometer om kennis te nemen van dit bijzonder landschap. Onder leiding van een gids van de stichting OER-IJ wordt het Crommenijelandschap verkend met de middeleeuwse dijken en de diversiteit van de Stelling van Amsterdam. Ooit was het een moerasgebied met hoogveen dat in de vroege middeleeuwen ontgonnen is. De Lagendijk is een eeuwenoude dijk die het zeewater uit het IJ dat oprukte (door de veenrivier de Crommenije) moest tegenhouden. Deze tocht gaat o.a. richting Fort aan den Ham, Fort bij Veldhuis en Fort St. Aagtendijk.

Je ziet het pas als je het weet

Van de gids kom je alles te weten over de bijzondere Middeleeuwse geschiedenis van het OER IJ gebied. En hoe dit gebied uiteindelijk geschikt is gemaakt voor de Stelling van Amsterdam, die hier eind 19e eeuw is aangelegd.  Doordat je op sommige plekken nog het oorspronkelijke landschap kunt zien, voelt de geschiedenis echt als een beleving.

Ga je mee?
Wanneer: zondag 22 mei van 13.30 tot 16.00 uur
Vertrekpunt: Fort Kijk, Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest
Kosten: Volwassenen 7,00 en beschermers 4,00. Graag vooraf aanmelden.   

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl  

Fietstocht langs forten in OER-IJ gebied

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.