Academie Minerva Eindexamententoonstelling FUTURE,

Academie Minerva Eindexamententoonstelling FUTURE,

Academie Minerva (Hanzehogeschool Groningen) toont 160 afgestudeerde bachelor- en masterstudenten in een omvangrijke tentoonstelling op het terrein van de oude strokartonfabriek de Toekomst in Scheemda. Gestart op de academie als nieuwsgierige, onderzoekende studenten hebben zij zich de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot kunstenaars, ontwerpers en educators.

Het is voor het eerst dat de academie de stad verlaat voor de eindexamententoonstelling en de verbinding zoekt met de regio. Rijksmonument de Toekomst biedt alle gelegenheid voor een levendige setting waarin studenten hun werk aan breed publiek kunnen tonen. De mooie binnenruimtes vormen een prachtige context voor het werk van de studenten. Academie Minerva pakt uit met een diverse tentoonstelling waarin zowel de bachelors als de masters hun werk tonen en een rijk, dagelijks gevuld randprogramma vol kunst, muziek, onverwachte ontmoetingen en natuurlijk heerlijk eten en drinken.

Tijdens de tentoonstelling vinden er in en rond de fabriek verschillende activiteiten plaats. Naast de opening op 25 juni om 14.00 uur, zijn er prijsuitreikingen, foodtrucks, performances en live optredens van onder andere studenten van Minerva Academie voor Popcultuur.

Academie Minerva Eindexamententoonstelling FUTURE,

Academie Minerva