Open dag Fort bij Spijkerboor

Open dag Fort bij Spijkerboor

Fort bij Spijkerboor is open. Ontdek n van de grootste forten van de Stelling van Amsterdam met munitiekamers, kanonnen en een gepantse

Verken Fort bij Spijkerboor

Tijdens de open dagen kun je Fort bij Spijkerboor op eigen houtje verkennen. Aan de hand van een uitgebreide routebeschrijving en informatiebordjes in het fort kom je alles te weten over dit fort; n van de grootste van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Kijk rond in de slaapvertrekken en waslokalen van de soldaten, de legerkeuken met enorme kookketels, de kapel en de gevangenis. Alsof het fort gisteren verlaten werd.

In 2022 is het fort van 3 april t/m 18 september op zondagen open van 11.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is het fort geopend op 18 april (tweede paasdag), 26 mei (hemelvaartsdag) en 6 juni (tweede pinksterdag).

Geschutskoepel en rondleidingen

Wil je de geschutskoepel bezichtigen? Dit kan alleen tijdens een rondleiding met een gids. Deze rondleidingen starten om 11.30, 12.00, 14.00 en 14.30 uur. De rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur. Entree+rondleiding: volwassenen 10 (volwassenen, niet lid) en 7 (lid van Natuurmonumenten) en 5 (kinderen, niet lid) en 3,50 (lid van Natuurmonumenten). Vol=vol.

  • Boek vooraf online een entreeticket of entree+rondleiding op de website van Natuurmonumenten.
  • Honden mogen niet mee.
  • Een deel van het fort is niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel.

Open dag Fort bij Spijkerboor

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.