Kwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren Texel

Kwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren Texel

Een avontuurlijke wadwandeling over kwelder De Schorren op Texel vol vogels en bijzondere planten. Een avontuurlijke wadwandeling over kwelder De Schorren op Texel vol vogels en bijzondere planten..

Op De Schorren wemelt het van het leven. Het is de ideale babykamer voor lepelaars, meeuwen en eidereenden. Hazen hupsen vrolijk tussen de bloeiende lamsoor en zeeaster. Ga mee op expeditie met de boswachter in verboden gebied.KruidenzoutOp weg naar de lepelaarkolonie, loop je tussen heerlijk geurende zeealsem en laat de boswachter je de kruidige planten proeven. Doorkruis kronkelende kreken en struin naar het Wad.Wad een expeditieOp het eerste gezicht lijkt het wad een levenloze zandvlakte, maar als je mee gaat met de boswachter zal het tegendeel bewezen worden. Net als al die duizenden wadvogels ga je op zoek naar kleine friemelbeestjes en lange wadpieren. We vissen kleine garnaaltjes uit het zoute water en bekijken het waddenbuffet van dichtbij.Startpunt expeditieLet op!! We vertrekken op de aangegeven tijd vanaf het startpunt bij het hek aan de zuidkant van De Schorren. Dit is 20 minuten lopen vanaf de parkeerplaats in de bocht van de Lancasterdijk en de Stuifweg. Met de fiets kan je doorfietsen tot aan het startpunt van de expeditie.

Wees op tijd! De expeditie kan niet worden uitgesteld i.v.m. het opkomende water.Belangrijk om te weten
  • De absolute minimumleeftijd voor deelname is 9 jaar!

  • Duur van de ontdekkingstocht is 2,5 uur.

  • Trek hoge en goed passende laarzen of oude gympjes met veters aan! We lopen door het wad, schoenen worden hier heel vies!

    Als je op komt dagen met ongepast schoeisel (dat uit valt tijdens het sliklopen) op sandalen of zelfs blote voeten, kan deelname aan de expeditie op voorhand ontzegd worden. 

  • Neem je verrekijker mee, hiermee breng je de vogels dichtbij.

  • Heb je een dure camera met grote lens? Besef je dat we een ruig en soms glad gebied in gaan. Het meenemen van dure apparatuur is geheel op eigen risico.

Kwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren Texel

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.