Rondleiding Stelling van Amsterdam

Rondleiding Stelling van Amsterdam

Wil je graag meer weten wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en bijvoorbeeld

Bekijk fort KIJK van de Stelling van Amsterdam eens vanbinnen.

Fort bij Krommeniedijk is n van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Gebouwd tussen 1880 en 1914 en sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Op zaterdag 4 juni 2022 en zaterdag 25 juni 2022 is vanaf 13.30 uur Fort KIJK bij Uitgeest/Krommeniedijk open voor een historische rondleiding. Ontdek meer over het leven van de soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het kiekeboe kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd waaruit onder andere de weidevolgels in de omgeving zijn te spotten. De gidsen van Landschap Noord-Holland kunnen je er smeuge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen.

Fort bij Krommeniedijk
Heb je weleens een fort van de Stelling van Amsterdam van binnen bekeken? Wat was de aanleiding om de Stelling van Amsterdam te bouwen en wat betekende dat voor Amsterdam?
Wil je graag meer weten wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en bijvoorbeeld weten wat "een kazemat is? Kom dan een keer langs.
Fort KIJK ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en opengesteld voor publiek.
Je kan bij een bezoek ook een audiotour volgen over de Stelling en de omliggende natuur en genieten van een drankje en een hapje in de Theeschenkerij. Kortom, Fort Kijk is een bezoek meer dan waard
De rondleiding is minder geschikt voor jonge kinderen.

Wanneer: zaterdag 4 juni en zaterdag 25 juni van 13.30 tot 14.45 uur
Waar: Fort Kijk, Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl 

Rondleiding Stelling van Amsterdam

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.