1

Bezoek het Alkmaar van de 16e eeuw


-advertentiepositie-



Bezoek het Alkmaar van de 16e eeuw

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het is eindelijk weer zo ver! Op 4 en 5 juni verandert Kaeskoppenstad de binnenstad van Alkmaar weer om tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw.

Terwijl je je eerste stap in Kaeskoppenstad zet, waan je je al tussen de inwoners van toen. Kleding wordt traditioneel gewassen, bloemen worden verkocht en zo nu en dan raast er een schoenenpoetser aan je voorbij. Terwijl je napraat over het vissersdorp 'Haeringhen ende Wallevisch' loop je de hoek om en bevind je je opeens in een totaal andere omgeving: hier is de pest uitgebroken en worden gevangenen in de gaten gehouden door bewaker. Zullen ze ontsnappen?

Kaeskoppenstad maakt dankbaar gebruik van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten in Alkmaar, waardoor je even vergeet hoe de stad er anno 2022 ook alweer uitzag. Ben jij klaar om deze tijdreis te maken?

Praktische informatie
Kaeskoppenstad is te bezoeken op zaterdag 4 en zondag 5 juni. De deuren van d'Oude Stad openen om 12.00 uur en sluiten om 17.00 uur. De ingang vind je op het Waagplein, in het centrum van Alkmaar.

Toegangsprijzen en tickets
Tickets voor Kaeskoppenstad kosten voor volwassenen € 4,- (online) of € 5,- (aan de kassa). Voor kinderen tot en met 12 jaar kost Kaeskoppenstad € 1,50. Deze prijzen zijn exclusief € 1,50 administratiekosten per boeking (alleen online). Op 3, 4 en 5 juni is de kassa in de Waagtoren geopend.

 Bezoek www.kaeskoppenstad.nl

Bezoek het Alkmaar van de 16e eeuw
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.