1

Donald Duck in de Spotlight




Donald Duck in de Spotlight

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Al 70 jaar het vrolijkste weekblad

Museum StoryWorld in Forum Groningen zet Donald Duck in de spotlights, de eend in matrozenpak die immens populair is en precies 70 jaar geleden zijn eigen weekblad kreeg in Nederland. Ontdek vanaf 3 juni bij Storyworld hoe een Donald Duck-verhaal ontstaat, hoe de illustraties worden gemaakt en hoe het volledige blad tot leven komt.

Te bezoeken van 3 juni t/m 30 oktober 2022

Een ticket voor Storyworld geeft gratis toegang tot de Spotlight-ruimte waar je het maakproces van het weekblad Donald Duck kunt bewonderen.

Donald Duck speurtocht
Op Wonderland, de jeugdafdeling op de eerste verdieping van Forum Groningen waar, is een speurtocht voor kinderen met leuke puzzels en raadsels, geïnspireerd op de rubriek Mickey lost 't op uit de Donald Duck. Je kunt gratis en op ieder moment meedoen!

Terug in de tijd met Donald Duck
Wie zich afvraagt hoe het weekblad eruit zag in de jaren 50 of juist in de jaren 70 kan een zwerftocht maken door het Forum. Op verschillende etages van het gebouw vind je vitrines met oude nummers uit de afgelopen zeven decennia.

Medialab Instuif
Elke zondagmiddag is er voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar een instuif in het Medialab tussen 13:00 en 17:00 uur. Tot en met 30 oktober staat het lab om de week in teken van Donald Duck, met verschillende leuke gratis activiteiten. Doe gezellig mee! Je vindt het Medialab op de eerste verdieping van het Forum.

Donald Duck Spotlightboekje
In de reeks Spotlightboekjes verschijnt een speciaal deel waarin je alles kunt lezen over het productieproces van Donald Duck-strips en illustraties. Het boekje is verkrijgbaar bij de balie van Storyworld en in de Forumshop.

 Bezoek www.storyworld.nl

Donald Duck in de Spotlight
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.