Het Binnenhof in De Galerij




Het Binnenhof in De Galerij

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf 14 juni tot eind augustus zijn in De Galerij van het Haags Gemeentearchief in “de tramtunnel” onder de Grote Marktstraat zestig grote affiches te zien van het Binnenhof. De tentoonstelling bestaat uit redelijk onbekend historisch beeldmateriaal en foto’s van de situatie van vlak vóór het moment, dat het Binnenhof vanwege renovatiewerkzaamheden ontoegankelijk werd voor parlementsleden en publiek.

Het Haags Gemeentearchief vult haar schatkamers regelmatig met documenten in alle vormen om het verleden van Den Haag vastleggen. Kortgeleden is de boekuitgave Verleden van het Binnenhof aan de bibliotheekcollectie toegevoegd. Een selectie van beelden uit dit rijk geïllustreerde boek, uitgegeven door de Stichting Document voor een Monument, is op groot formaat uitgevoerd voor de tentoonstelling in de tramtunnel. Zo kan het publiek, ook gedurende een deel van de renovatieperiode, een kijkje nemen op het Binnenhof. De tentoonstelling omvat beelden van delen van het interieur die zelden door het publiek konden worden gezien en afbeeldingen van zowel bekende als minder bekende historische gebeurtenissen.

Verleden van het Binnenhof is het eerste van vier boeken dat door de Stichting Document voor een Monument is uitgegeven. Volgende delen gaan over de kunstverzameling van het Binnenhof, de gebruikers van het complex, het renovatieproces, en de toekomst van het hart van de Nederlandse democratie.

 Bezoek www.document.nu