Tentoonstelling NDSM-werf: 'Blankets'


-advertentiepositie-



Tentoonstelling NDSM-werf: 'Blankets'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Deze zomer presenteert Stichting NDSM-werf, de stichting die het buitenterrein van de voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord programmeert en beheert, twee monumentale installaties van internationale kunstenaars: ‘Monument’ van Manaf Halbouni (8 juli - 28 augustus) en ‘Blankets’ van SpY (5 - 28 augustus). Deze werken raken aan actuele thema’s als oorlog, vluchten en het zoeken naar beschutting.

‘Blankets' is een nieuw kinetisch werk van de Spaanse kunstenaar SpY. Door goud- en zilverkleurige Mylar nooddekens in een stalen constructie op te hangen, creëert SpY een monumentale installatie die door middel van beweging en geluid speelt met de notie van water, zee en golven. Het ruimtelijke werk is maar liefst 80 meter lang, 20 meter breed en ruim 4 meter hoog. De complexe reflecties van zonlicht en de invloed van wind zorgen ervoor dat er golvende bewegingen in de compositie ontstaan, van dichtbij te ervaren door bezoekers die onder en door de installatie heen kunnen lopen.

SpY staat bekend om zijn grootschalige installaties en interventies. Met zijn werk bevraagt hij stadslandschappen, verkent hij steden als playgrounds van verbeelding en creëert hij immersieve ervaringen waarbij hij bezoekers onderdeel maakt van het werk. Zo gaat ‘Blankets’ een dialoog aan met de stedelijke omgeving van NDSM. Door het beweeglijke karakter en het ruisende geluid van de dekens legt de installatie een connectie met de locatie die deels gekarakteriseerd wordt door het omringende water.

Stichting NDSM-werf cureert en programmeert de voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord. Een creatieve hotspot en ruimte voor kunst in de publieke ruimte, festivals, duurzaamheid en cultuur.

 Bezoek www.ndsm.nl

Tentoonstelling NDSM-werf: 'Blankets'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.