Labyrintdag op Schiermonnikoog: 'de reis naar binnen'




Labyrintdag op Schiermonnikoog: 'de reis naar binnen'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Laat je verrassen door de bijzondere werking van het labyrint! Leer op deze bijzondere labyrintdagmeer over de achtergrondenvan het lab Laat je verrassen door de bijzondere werking van het labyrint! Leer op deze bijzondere labyrintdag meer over de achtergronden van het labyrint en over het labyrint in jezelf. .

'De reis naar binnen'

Het labyrint neemt je mee op reis. Wat voor vraag je ook hebt, je hebt hier de mogelijkheid je antwoord te vinden. Leer op deze bijzondere labyrintdag meer over de achtergronden van het labyrint en over het labyrint in jezelf. Wat is een labyrint, en wat is de oorsprong van deze bijzondere 'tekeningen' in de natuur?

In de huidige tijd is de weg door het labyrint voor talloze mensen een metafoor voor hun levenspad. In het echte leven kent ons pad immers ook de nodige – verwachte en onverwachte – wendingen. Met het lopen van een labyrint doen we dat als het ware na. De vorm van het labyrint geeft vertrouwen dat je je kern (je bestemming) ook echt kunt bereiken. Maar het belangrijkste is wel dat je in beweging blijft: de weg is het doel, zo luidt een oude wijsheid.

Bij de Berkenplas is een natuurlijk labyrint ontworpen in de vorm van een walvis (!) door natuur kunstenares Ludy Feyen, gemaakt in samenwerking met eilandse Garda Meerdink en mede mogelijk gemaakt door Natuurmonumenten. Een labyrint voor iedereen, jong en oud. 

Laat je verrassen door de bijzondere werking van het labyrint! En verdiep je in deze weg naar binnen, als een reis die we samen afleggen... en wellicht ontwerp jij jouw eigen labyrint! 

 "  Het labyrint neemt je mee op reis. En brengt je thuis."

De ochtend speelt zich af bij het Walvislabyrint aan de Berkenplas. In de middag zullen we op het strand ons eigen labyrint ontwerpen en/of tekenen in het zand en daar onze reis naar binnen vervolgen... Lekker in verbinding met het zand en de aarde. Tussendoor hebben we een gezonde vegetarische lunch voor je en koffie / thee en snacks.

Praktische informatie

  • startpunt is bij de Berkenplas, aan de zuidkant bij het labyrint
  • de workshop duurt 5 uur: van 11 - 16 uur
  • Kosten zijn inclusief koffie/thee, snacks, gezonde vegetarische lunch en schetsboekje
  • Neem je fiets mee (een schepje mag)

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Labyrintdag op Schiermonnikoog: 'de reis naar binnen'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.