LekArt festival 2022

LekArt festival 2022

Bezoek het LekArt festival van 23 t/m 25 september. LekArt is het 2-jaarlijks 3-daags kunstfestival dat plaatsvindt in het rivierengeb Onder de titel River Deep presenteert het tweejaarlijks terugkerende LekArt Festival van 23 t/m 25 september hedendaagse beeldende kunst, performances, theater en fotografie en film. River Deep nodigt de bezoeker uit zich te verdiepen in de natuurkracht van de rivier. De Lek - een vertakking van de Rijn - karakteriseert het landschap rond Culemborg en zal centraal staan tijdens het festival.

Ieder werk in River Deep belicht iets van de kracht en pracht van de rivier en hoe de mens daar in verleden en heden mee om is gegaan.

Het festival biedt voor ieder wat wils op kunst- en cultuurvlak. Er zullen indrukwekkende fotoseries te bewonderen zijn, theatervoorstellingen te aanschouwen, imposante kunstwerken en subtielere werken met een doordringende boodschap. Stuk voor stuk zullen de werken de bezoekers inspireren om met een nieuwe blik naar de rivier te kijken.

Het festival vindt hoofdzakelijk plaats bij maar laat zich niet beperken tot Werk aan het Spoel in Culemborg. De kunstwerken zullen ook verspreid worden over de uiterwaarden en het centrum van Culemborg, waarlangs diverse fiets- en wandelroutes zullen lopen.

Toegang tot het LekArt Festival is vrij toegankelijk. Dit geldt voor de kunstwerken die in de openbare ruimtes staan zoals bij Werk aan het Spoel, in de uiterwaarden, in het centrum van Culemborg, etc. Wie deel wil nemen aan rondleidingen, voorstellingen bij wil wonen of binnenruimtes met exposities wil bezoeken, kan een toegangsbewijs kopen.

Hiervoor zijn de prijzen als volgt:
Volwassenen vanaf 18 jaar: 7,-
Studenten: 3,50
Kinderen t/m 17 jaar = gratis

Verder is het mogelijk om een aanvullend programmaboekje te kopen. Hierin staat uitgebreide informatie over het festival, de kunstenaars en hun werken en fiets- en wandelroutes voor jong en oud. Dit boekje kost 5,50 per boekje.

Er zal een bus rijden die langs het station, het centrum, de rivier en werk aan het spoel rijdt. Een (onbeperkte) dagkaart voor deze bus kost 3,50 p.p.

Fotowedstrijd

LekArt festival nodigt iedereen die geniet van het natuurlandschap tussen Wijk bij Duurstede en Vianen uit om diens ultieme riviergezicht te delen door middel van een fotowedstrijd. Dit mag een straight photograph zijn, onbewerkt en in een keer geschoten, maar het beeld mag ook zwaarder gemanipuleerd worden.

De winnaars worden een maand lang gexposeerd in de Kapel van het Elisabeth Weeshuis Museum vanaf het LekArt weekend. Inzenden van een foto kan tot en met 1 september. Meer informatie.

LekArt festival 2022

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.