Philippe Van Snick | dynamic project
Philippe Van Snick | dynamic project

'dynamic project' toont het veelomvattende oeuvre van Philippe van Snick (Gent, 1946 – Brussel 2019). De tentoonstelling wordt gepresenteerd als een cirkel waarin de worsteling van de kunstenaar met de complexiteit van het leven en de wereld centraal staat. Je krijgt zowel sleutelwerken als minder bekende werken te zien. Als een muzikale suite geeft de expo kleur en klankkleur aan een oeuvre dat elke categorisering tart.

Van Snicks werk borduurt voort op een variërend systeem, dat wiskundig maar ook poëtisch van aard is. Het decimaal systeem (0-9) en het consistente 10-kleurenpalet luiden zijn artistiek project in, waarbij de kunstenaar het systeem als alibi gebruikt voor de productie van oneindige mogelijkheden.
dynamic project toont zijn eerste sculpturale analyses en op wiskunde gebaseerde verkenningen van tijd en ruimte. Ook conceptuele foto’s en kortfilms komen aan bod. De tentoonstelling staat eveneens stil bij Van Snicks latere ontmoeting met kleur. Kleur als een readymade, maar op een gegeven moment ook als mengsel, als metafoor voor twijfel en kwetsbaarheid. Kleur als een onafhankelijke uitdrukking van ruimte.

Philippe Van Snick | dynamic project
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.