1

TikTok Talkshow




TikTok Talkshow

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wat is de relatie tussen TikTok en nepnieuws? Tijdens deze informatieve en onderhoudende talkshow in Beeld & Geluid Den Haag proberen we antwoord te geven op de vraag wat er gebeurt op het razend populaire social media-platform.

TikTok is het snelst groeiende social media-platform. Vooral onder tieners is de app populair: het algoritme is zo afgestemd dat zij zo lang mogelijk naar de content op het platform blijven kijken. Oudere generaties kijken soms met argwaan naar het medium. Tijdens de talkshow wordt er dieper ingegaan op TikTok: hoe werkt het? Wat krijg ik te zien? Zie jij dat ook en wat brengt het platform ons? Tijdens deze bijzondere avond brengen we onderzoek en praktijk bij elkaar door met journalisten Rudy Bouma en Marieke Kuypers én fervente TikTokkers Quinn en Aaron Bezemer het gesprek aan te gaan.

Tijdens deze Talkshow wordt ingezoomd op de relatie tussen TikTok en nepnieuws. Hoor meer over het onderzoek van Luuk Ex, onderzoeker bij Beeld & Geluid, naar het gebruik van het woord nepnieuws. Waar komt het vandaan? En hoe wordt het gebruikt? Ook wordt dieper ingegaan op het medium TikTok: hoe werkt het? Wat krijg ik te zien? Zie jij dat ook en wat brengt het platform ons?

 Bezoek denhaag.beeldengeluid.nl

TikTok Talkshow
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.