1

T. Rex in Town
T. Rex in Town

In de tentoonstelling T. Rex in Town in Natuurmuseum Fryslân staat een immens groot skelet van een T. rex centraal. Bezoekers ontdekken wat de botten vertellen over het leven van het dier. Met zijn gigantische afmetingen, enorme bek en vlijmscherpe tanden was de T. rex één van de gevaarlijkste roofdinosauriërs die ooit hebben geleefd. Paleontoloog Anne Schulp uit Sneek groef in Amerika, samen met een team van Naturalis Biodiversity Center, botten van een T. rex op. Het skelet bleek één van de meest complete ooit gevonden. Van dit skelet is een wetenschappelijk model gemaakt, dat de basis vormt voor de expositie T. rex in Town.

In de expositie ontdekken bezoekers wat de botten prijsgeven over het turbulente leven van dit indrukwekkende dier. Hoe oud was ze precies, wat stond er op het menu en wat vertellen de botbreuken over haar leven? Helemaal spannend is de fietstest: kun je al fietsend een woeste T. rex voor blijven of word je opgeslokt met huid en haar? En ben jij eigenlijk een goede dino-snack?

In de herfstvakantie worden er in het Natuurmuseum verschillende workshops rond T. rex in Town georganiseerd. Hier gaan kinderen de wereld van de dino’s verder ontdekken door middel van muziek en theater, verhalen, maar ook met graffiti. Op 18 oktober kunnen kinderen Anne Schulp ontmoeten. Hij geeft die dag een aantal keer een lezing over zijn fascinerende werk.

T. Rex in Town
Fotograaf: Mylene Siegers