1

Lichtkunstfestival Alluminous


-advertentiepositie-



Lichtkunstfestival Alluminous

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de herfstvakantie van 2023 vindt de tweede editie van ALLUMINOUS plaats, het Almeerse lichtkunstfestival waar je in een wandeling rondom het Weerwater verschillende lichtkunstwerken kunt ontdekken. Na het grote succes van de eerste ALLUMINOUS editie in 2022 met 30.000 bezoekers, is het lichtkunstfestival terug met acht nieuwe lichtkunstwerken en nieuwe festival elementen. De ondernemers van Almere Centrum willen jou als bezoeker van ALLUMINOUS ook verwennen. Doe daarom voorafgaand of na de wandeling een hapje en drankje bij een van de vele leuke horecagelegenheden en maak er een compleet avondje uit van!

In 2023 wordt ALLUMINOUS georganiseerd met maar liefst vier Almeerse theatergezelschappen: Vis à Vis, Suburbia, Gouden Haas en BonteHond werken alle vier mee aan het programma om van ALLUMINOUS een speciale lichtkunstervaring te maken die niet zomaar lichtobjecten toont, maar speciale theatrale installaties in het stadsnatuurlandschap rondom het Weerwater laat zien.

Te voet, fiets en met de boot
Tijdens de 2023 editie is er naast de looproute ook een fietsroute. Fietsers parkeren hun fiets bij de aangegeven parkeervlakken en lopen dan het laatste stukje naar het kunstwerk. Zo voorkomen we dat wandelende bezoekers last hebben van de fietsers en andersom. Naast de fietsroute is er nog een nieuwe ontwikkeling; de pendelboot die vaart tussen de Esplanade en het Circuloco paviljoen op het voormalig Floriade terrein. De perfecte oplossing voor bezoekers die de route graag opsplitsen in 2 dagen. En ook omdat het gewoon leuk is om het Weerwater over te steken in een mooi verlichte boot. Met deze nieuwe bootverbinding en fietsroute kan elke ALLUMINOUS bezoeker naar eigen wens de route ervaren. Voor de pendelboot koop je ter plaatse een ticket.

De route van ALLUMINOUS is ook geheel toegankelijk voor mensen met een scootmobiel!

Hapje en drankjes
Hoe leuk is het om voorafgaand of na deze magische wandeling een hapje en drankje te doen bij een van de vele horecagelegenheden in Almere Centrum? Zo maak je er een compleet uitje van.

ALLUMINOUS is gratis, maar je kunt het festival steunen door vriend te worden voor een tientje, met leuke extra's.

 Bezoek www.almerecentrum.nl

Lichtkunstfestival Alluminous
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.