Amsterdam Light Festival


-advertentiepositie-



Amsterdam Light Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 30 november 2023 tot en met 21 januari 2024 vindt weer het Amsterdam Light Festival plaats. Het populaire winterse evenement, een van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld, verbindt en verrijkt bewoners en bezoekers met lichtkunst tegen de achtergrond van fotogeniek Amsterdam. Thema van de twaalfde editie met twintig inspirerende kunstwerken is: LOADING… Revealing Art, AI and Tech.

De route bestaat uit meer dan 20 lichtkunstwerken van internationale kunstenaars. Van gerenommeerde namen tot verrassende nieuwkomers en alles wat daartussenin zit. De kunstwerken en projecties gaan dieper in op onze relatie met personal tech, de mobiele telefoon voorop – we kunnen niet meer zonder, maar soms kun je dat ding wel in de gracht smijten. Ook onderwerpen als zwermintelligentie, zelflerende algoritmes, gezichtsherkenning en motion-capture passeren de revue. Wat er komen gaat? Dat is loading...

De uiteenlopende lichtkunstwerken kunnen varend en wandelend worden beleefd. Tickets voor de vaar- en wandelbelevingen zijn te bestellen via de site van Amsterdam Light Festival. Met een audiotour op de boot, een digitale routekaart en diverse communicatiemiddelen neemt het festival bezoekers mee in het thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech.

 Bezoek amsterdamlightfestival.com

Amsterdam Light Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.