Expositie 'Van textielobjecten tot linosnedes'
Expositie 'Van textielobjecten tot linosnedes'

Beeldend kunstenaars Ria Neleman, Christine Lamme en Sasja Verdoorn tonen van 7 januari tot en met 1 maart hun werk bij Inter Art in Emmen. Er zijn textielobjecten, collages, etsen, linosnedes en schilderijen te bewonderen.
Van Ria Neleman uit 2e Valthermond is er ruimtelijk werk. Vaak heeft ze hierin textiel gebruikt, maar ook materialen waar je zo in eerste instantie niet aan zou denken. Zoals siliconenkit. Het eindresultaat is niet van tevoren bekend, want het object ontwikkelt zich geleidelijk tot een definitieve vorm.
Christine Lamme, afkomstig uit Nieuw-Amsterdam, heeft zich eerst op het schilderen toegelegd. In 2017 is ze lid geworden van de Grafiekgroep Kunst onder dak in Erm en sindsdien werkt ze ook met linosnedes en ‘droge naald’. Droge naald is een druktechniek waarbij je met een etsnaald een tekening krast in een plaat.
Ook Sasja Verdoorn is lid van de Grafiekgroep Kunst onder dak. De kunstenares is geboren in Praag en woont in Erm. Zij volgde opleidingen in grafische vormgeving. De laatste jaren maakt ze vooral collages. Daarin verwerkt ze de restmaterialen van haar eigen vroegere werken.
Iedereen is welkom om bij Inter Art te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio. De exposities bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum, waar de werkstukken eerder te zien zijn geweest.

Expositie 'Van textielobjecten tot linosnedes'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.