Kom binnen kijken bij Kasteel Eerde
Kom binnen kijken bij Kasteel Eerde

Neem een kijkje in het gerestaureerde Kasteel Eerde, vlakbij Ommen. Deze activiteit is speciaal voor volwassenen en duurt 2 uur. Neem een kijkje in het gerestaureerde Kasteel Eerde, vlakbij Ommen. Deze activiteit is speciaal voor volwassenen en duurt 2 uur. . Geniet van historie en cultuur tijdens deze unieke activiteit voor volwassenen op Landgoed Eerde. Deze excursie staat in het teken van het gerestaureerde Kasteel. Kom binnen en laat je verrassen.

De restauratie is voltooid!

Er is jaren hard gewerkt aan Kasteel Eerde. Terwijl de buitenkant een nieuw likje verf kreeg, richten de herstelwerkzaamheden zich binnen op het interieur van het kasteel, met het uiteindelijk doel: alle plafonds, wanden en vloeren van de cultuurhistorisch waardevolle 18e -eeuwse woonverdieping in hun oude stijl te herstellen. Nu is het klaar en kunnen we u laten zien hoe prachtig het geworden is!

Verrassend Eerde

Laat je verrassen door Landgoed Eerde. Samen met de gids wandel je door de kasteeltuin, langs het bloemenmozaiek en de boomgaard. Als er tijd genoeg is, neemt de gids je ook nog mee naar het parkbos voor een bezoek aan het rococovak en het quinconcevak. Hij laat zien hoe uniek Eerde is met de bijzondere landschapselementen, zoals de lanen, de zichtassen en tuinontwerpen. Uiteraard neem je ook een kijkje binnen in het kasteel aan de gerestaureerde bel-etage. Kasteel Eerde wordt beperkt opengesteld voor een rondleiding met gids. Maak gebruik van deze unieke kans om dit Rijksmonument van binnen te bekijken! Wil je alvast een eerste indruk van de bel-etage? Klik dan hier.

Programma Eerde 2020

De restauratie was een onderdeel van Programma Eerde 2020, wat in 2021 officieel is afgerond. Hieronder viel het herstel en de ontwikkeling van het kasteel, de historische kasteeltuin, het parkbos en het omringende landschap op het landgoed. Eerde 2020 werd mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Gemeente Ommen en de Nationale Postcode Loterij.

Corona maatregelen

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM en verwachten dat ook van onze gasten. Op dit moment gelden er geen beperkingen. Mocht dit in de toekomst wel weer zo zijn, dan houden we ons aan de dan geldende regels. Er kunnen ter plekke aanvullende maatregelen gelden in verband met de huisvesting van de International Boarding School.

Handig om te weten:

  • De rondleiding start bij de hoofdingang van Kasteel Eerde.
  • Draag stevige schoenen.
  • Er is geen lift aanwezig in Kasteel Eerde.
  • Er is geen horecagelegenheid bij Kasteel Eerde.
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur.

Kom binnen kijken bij Kasteel Eerde
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.