1

Opera Carmen in de tuin Jardin d'Isabelle




Opera Carmen in de tuin Jardin d'Isabelle

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wie kent het nummer niet, de beroemde 'Habanera' van de verleidelijke Carmen uit het eerste bedrijf van de gelijknamige opera van Georges Bizet. Naast deze prachtige aria, waarmee Carmen op briljante wijze illustreert dat liefde voor haar slechts een spel is, zijn er nog vele andere beroemde melodieën te horen, zoals 'La fleur que tu m'avais jetée', de bekende bloemenaria van Don José 'Je dis que rien ne m'épouvante', de ontroerende aria van Micaёla 'Toréador', het lied van de glorieuze stierenvechter Escamillo en de populaire ouverture.

Deze nieuwe productie van de opera Carmen wordt met verve gebracht door Opera Classica Europa, aangevuld met bekende internationale solisten. Het wordt een klassieke uitvoering, met prachtige kostuums en sfeervolle verlichting.

Met de opera 'Carmen' is Georges Bizet erin geslaagd een indrukwekkend beeld te geven van de menselijke gevoelens en hartstochten in Sevilla in de 19e eeuw. De Spaanse zigeunerin Carmen is zich terdege bewust van haar effect op mannen. Aan de ene kant lijkt ze heel liefdevol, romantisch en teder, maar aan de andere kant is ze ook egoïstisch en berekenend. Alle mannen liggen aan haar voeten en ze geniet ervan. Maar Don José wil haar helemaal voor zichzelf hebben. Carmen, aan de ene kant gevleid om zo het hof te worden gemaakt door een soldaat, voelt zich aan de andere kant opgesloten in een kooi door zijn veeleisende liefde. Ze wil vrij blijven en haar eigen leven bepalen. Terwijl Escamillo, Carmen's nieuwe minnaar, aan het feesten is in de arena, wacht de teleurgestelde Don José buiten om Carmen te confronteren...

Zaterdag 12 augustus in de prachtige tuin Jardin d'Isabelle, Kerkepad 1 in Sittard. Aanvang 19:30 uur, binnenlopen vanaf 19:00 uur.

 Bezoek www.operaclassica.de

Opera Carmen in de tuin Jardin d'Isabelle
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.