1

Kennemer Vogeldag Fort Benoorden Spaarndam
Kennemer Vogeldag Fort Benoorden Spaarndam

Op zondag 16 april 2023 organiseren vier natuurorganisaties de Kennemer Vogeldag in en om Fort benoorden Spaarndam. Ze doen dit onder de titel 100% Kluut. De dag staat bol van activiteiten voor jong en oud.

Op zondag 16 april 2023 organiseren vier natuurorganisaties de Kennemer Vogeldag in en om Fort benoorden Spaarndam.

Ze doen dit onder de titel 100% Kluut. De dag staat bol van activiteiten voor jong en ouder met (fiets)excursies, kinderspeurtocht, vogelverhalen, lezingen, tentoonstelling, uilenballen pluizen, vogeldemonstraties, vogelobservatiepunt Big Sit bij Landje van Gruijters en diverse kramen met informatie over vogelskijken en cultuur. De hele dag van vogels genieten in een uniek landschap

Toegang en deelname aan alle activiteiten zijn gratis. Vooraf reserveren is alleen nodig voor de VROEGE fietstocht om 7.00 uur. Informatie hierover volgt. Wij adviseren om met de fiets te komen, naar de Redoute bij Spaarndam. Bij het Fort is geen parkeergelegenheid. Mensen met autos worden verwezen naar het parkeerterrein van de Westbroekplas (Dammersweg 100, Velserbroek). De groene looproute (ongeveer 10 minuten naar het Fort) is aangegeven met borden.

Natuurfotowedstrijd
Dit jaar is er voor het eerst een natuurfotowedstrijd. Je kunt er mooie prijzen mee winnen.

Bezoekersinformatie

Toegang en deelname aan alle activiteiten is gratis. Bij het Fort is geen parkeergelegenheid dus kom met de fiets. Parkeren kan wel op de parkeerplaats bij de Westbroekplas. Vanaf daar is het 10 minuten wandelen naar het fort. De route is gemarkeerd.

Loop de wandelroute met gids
Er is een wandelroute ontwikkeld rond het Landje van Gruijters met informatie over de vogels die je onderweg kan zien en over de cultuurhistorische aspecten van het gebied. De route is te vinden in de IVN Route app.

Wie doen er mee?

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het Fonds Van Zanten Jan Pieter van Vrede Fonds, bijdragen van Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland, IVN Zuid-Kennemerland, Vereniging Behoud de Hekslootpolder en Stichting Duurzaam Natuurbeheer Landje van Gruijters en de inzet en het enthousiasme van veel natuurgidsen en andere vrijwilligers.

Kennemer Vogeldag Fort Benoorden Spaarndam
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.