La Musica Notturna delle Strade di Madrid
La Musica Notturna delle Strade di Madrid

Het strijkkwintet ‘La Musica Notturna delle Strade di Madrid’ van Luigi Boccherini verklankt het nachtelijke straatleven van Madrid. Maar het staat ook bol van eigenaardige symbolische aanwijzingen. Het inspireerde Dick van Gasteren tot een studie om de betekenis van dit bijzondere werk te achterhalen.
Naar analogie en voorbeeld van de iconografie in de beeldende kunst, heeft Van Gasteren het werk geanalyseerd. Met opzienbarend resultaat! Hij stuitte op talloze verwijzingen en dwarsverbanden naar de politiek, de beeldende kunst, het theater van die tijd. En … de liefde. Zijn studie en bevindingen heeft hij aan het papier toevertrouwd.
Muzieklezing
De boekpresentatie in het Uilenburgersjoel wordt feestelijk aangekleed met een lezing door Dick van Gasteren, een presentatie in beeld en geluid. Na afloop kunt u met hem in gesprek, onder het genot van een gezellig drankje. Een strijkkwintet bestaande uit leden van het Ciconia Consort, zorgt voor de muzikale omlijsting.
Laat u meevoeren met deze boeiende reis door de nachtelijke straten van het achttiende-eeuwse Madrid. Een muzieklezing voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van klassieke muziek, theater en beeldende kunst.

La Musica Notturna delle Strade di Madrid
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.