Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude


-advertentiepositie-



Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Verscholen achter een groene wal ligt het allereerste fort van de Stelling van Amsterdam. De dikke deuren van de kazerne zijn alle dagen potdicht, maar samen met een fortengids mag jij een kijkje nemen... op zaterdag 24 juni.

Verscholen in het groen
Ronddwalen op een verscholen fort vol mooie verhalen?  En keer per maand kun je met een fortengids op pad om de geschiedenis van Fort bij Abcoude te beleven. Niet alleen de historische verhalen van dit fort zijn magisch. Fort bij Abcoude is door de jaren heen veranderd in een prachtig natuurgebied vol bloeiende daslook, heksenkruid, lindes en meidoorns. Geniet van de rust en de kakafonie aan gefluit in dit vogelparadijs. 

Historische verhalen
Het avontuur begint al op de parkeerplaats Daar ligt het pontje over de fortgracht, waarmee je naar het stille en mystieke forteiland vaart. Daar aangekomen neemt onze fortengids je mee naar onder meer de kazerne. Hier bezoek je het kruitmagazijn, de lichtgang en de slaapvertrekken. De buitenmuren zijn hier wel 1,8 meter dik Vanaf het uitzichtpunt op het oostelijke Oreillon zie je Fort bij Nigtevecht liggen. Je kunt je goed voorstellen dat soldaten destijds vanaf dit punt de omgeving goed in de gaten hielden.

Stelling van Amsterdam
Fort bij Abcoude behoort tot de Stelling van Amsterdam. Dat deze waterlinie uniek in de wereld is, blijkt wel uit het feit dat de Stelling van Amsterdam Unesco Werelderfgoed is. De lange verdedigingslinie met dijken, sluizen, batterijen en forten loopt als een ring om Amsterdam en beschermde destijds de hoofdstad. Samen met de Nieuwe Hollandse Waterlinies vormt de stelling sinds 2021 het UNESCO Werelderfgoed De Hollandse Waterlinies.

Korting voor leden
Leden van Natuurmonumenten krijgen 30% korting op de entreetickets. Volwassen leden betalen 7,00 en kinderen 3,50.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.