1

IJsselbiënnale 2023
IJsselbiënnale 2023

Ga mee op ontdekking door het landschap van de mooiste rivier van Nederland. Stap deze zomer op de fiets, dompel je onder, laat je verrassen en beleef de IJsselbiënnale met al je zintuigen!

De buitententoonstelling bestaat uit 27 tijdelijke, monumentale én uitdagende kunstwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zij hebben zich laten inspireren door de plek én door het thema: Klimaatverandering. Welk effect heeft de ondergrond op ons, ons landschap en wat zijn de uitdagingen waar we in het licht van klimaatverandering nu voor staan? De IJsselvallei is werk- en onderzoeksgebied, atelier, muze én podium voor de deelnemende kunstenaars. De fietsroute van 100 kilometer leid je in mooie afwisselende etappes langs alle kunstwerken op bijzondere plekken langs de IJssel: een ontdekkingstocht door het landschap van de mooiste rivier van ons land.

Daarnaast vinden er ook nog tal van tentoonstellingen, optredens en andere activiteiten plaats onder de naam Nevengeul. Deze activiteiten vinden plaats op specifieke momenten. En ook daar komt de fietsroute langs. Is 100 kilometer te lang? Kies dan één van de vier etappes, waar handige rondjes van zijn gemaakt zodat je weer uitkomt op je beginpunt: rondje Zwolle, rondje Deventer-Wijhe, rondje Deventer-Zutphen en rondje Zutphen-Doesburg.