Klimaatwandelen met de boswachter


-advertentiepositie-



Klimaatwandelen met de boswachter

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Geuldal heeft als gevolg van klimaatveranderingen steeds vaker last van te hoog water of droogte. Wandel mee en u krijgt in het terrein getoond en uitgelegd hoe we het landschap als bondgenoot kunnen inzetten om het water in dit gebied klimaatslim te beheren. Het Geuldal heeft als gevolg van klimaatveranderingen steeds vaker last van te hoog water of droogte. Wandel mee en u krijgt in het terrein getoond en uitgelegd hoe we het landschap als bondgenoot kunnen inzetten om het water in dit gebied klimaatslim te beheren.. Het Geuldal heeft als gevolg van klimaatveranderingen steeds vaker last van te hoog water of droogte. De extreme hoogwatersituatie in de zomer van 2021 maakte ons duidelijk dat we gebaat zijn bij een klimaatrobuust beekdal. Daarmee kunnen we grote overlast van toekomstige hoogwatersituaties en droogteperioden beter voorkomen. Het landschap zelf kan hierbij onze bondgenoot zijn.

De boswachter neemt u graag mee op klimaatwandeling door de omgeving van de Volmolen. Onderweg beleeft u het Geuldal geheel anders. Tijdens de afwisselende route wordt in het terrein getoond en uitgelegd hoe we het landschap kunnen inzetten om het water in dit gebied klimaatslim te beheren. Herstel en uitbreiding van hagen en graften en het verwijderen van oude drainagepijpen zijn enkele voorbeelden. 

De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en voert ons door het glooiende landschap. De excursie is helaas ongeschikt voor jonge kinderen en bezoekers die minder goed ter been zijn of minder mobiel zijn (buggy, rollator, rolstoel). 

Deze begeleide wandeling wordt tijdens elke Open Dag bij de Volmolen op de eerste zaterdag van de maand (april - oktober) aangeboden. 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Klimaatwandelen met de boswachter
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.