1

Nationale Archeologiedagen




Nationale Archeologiedagen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Als grootste archeologische collectie on site van Nederland is Slot Loevestein d plek aangewezen plek om je onder te dompelen in archeologie.

Als grootste archeologische collectie on site van Nederland is Slot Loevestein d plek aangewezen plek om je onder te dompelen in archeologie. Op 17 en 18 juni hebben we tijdens de Nationale Archeologiedagen daarom leuke activiteiten voor jong en oud.

Zoekspel De scherven van Loevestein
Dwaal met een zoekspel door de opgravingen die bij Slot Loevestein zijn gedaan. Wat voor voorwerp zie je? Waar was het voor bedoeld? Gebruiken we het nog steeds? Waarom is dit object zo bijzonder? Aan het eind van het spel krijg je een leuke beloning

Wel gevonden, nooit getoond
Wist je dat Slot Loevestein de grootste collectie archeologische vondsten in Nederland heeft on site? Maar daarvan kan lang niet alles aan in de tentoonstelling worden getoond. Veel voorwerpen liggen jaren opgeslagen in ons depot. Speciaal voor de Nationale Archeologiedagen bieden we jullie daarom de kans om te kiezen welke voorwerpen uit het depot eenmalig te zien zullen zijn. Kies binnenkort mee op de social media van Slot Loevestein. Jullie drie favorieten uit het depot kun je tijdens de Nationale Archeologiedagen komen bekijken: zelf, of tijdens een speciale highlights-rondleiding.


 Bezoek www.slotloevestein.nl

Nationale Archeologiedagen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.