Open dag Fort bij Spijkerboor


-advertentiepositie-



Open dag Fort bij Spijkerboor

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Verken Fort bij Spijkerboor op 18 juni. Kijk rond in de slaapvertrekken en waslokalen van de soldaten, de legerkeuken met enorme kookketels, de kapel en de gevangenis. Alsof het fort gisteren verlaten werd! Verken Fort bij Spijkerboor
Tijdens de open dagen kun je Fort bij Spijkerboor op eigen houtje verkennen. Aan de hand van een uitgebreide routebeschrijving en informatiebordjes in het fort kom je alles te weten over dit fort; n van de grootste van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Kijk rond in de slaapvertrekken en waslokalen van de soldaten, de legerkeuken met enorme kookketels, de kapel en de gevangenis. Alsof het fort gisteren verlaten werd.

In 2023 is het fort vanaf zondag 16 april t/m zondag 10 september om de twee weken op zondagen open van 11.00 tot 15.00 uur.

Geschutskoepel en rondleidingen
Wil je de geschutskoepel bezichtigen? Dit kan alleen tijdens een rondleiding met een gids. Deze rondleidingen starten om 11.30 en 12.30 uur. Hiervoor kun je online tickets bestellen (de ticketprijs is entree fort + rondleiding). De rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur en vol = vol.

Let op
De bovenverdiepingen van het fort zijn slechts bereikbaar via steile trappen met smalle treden. Hou hier rekening mee bij je bezoek.

Tips

  • Boek vooraf online een entreeticket.
  • Een bezoek aan het fort is niet geschikt voor mindervaliden en kinderen jonger dan 8 jaar.
  • Wil je entree + rondleiding > boek dan je tickets hier.
  • Honden mogen niet mee.
  • Let op: het geschut is alln toegankelijk tijdens rondleidingen en onder begeleiding.
  • In de theetuin naast de fortwachterswoning kun je voor of na de rondleiding genieten van heerlijke streekproducten.
Teambuilding en vergaderen
Voor een dagje teambuilding of vergaderen kun je ook op het fort terecht. Kijk voor meer informatie op www.bijkloeke.nl of stuur een e-mail naar info@bijkloeke.nl.

Locatie
Fort bij Spijkerboor
Westdijk 46
1464 PC Westbeemster (NH)

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Open dag Fort bij Spijkerboor
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.