SymbioFest | Beleef natuur anders


-advertentiepositie-SymbioFest | Beleef natuur anders

» Let op: deze activiteit is voorbij «

SymbioFest | Beleef natuur anders op 24 juni op Werk aan de Waalse Wetering. SymbioFest het eerste festival waar elk organisme op onze planeet welkom is, beleef natuur anders met workshops en exposities! "De mens heeft het web des levens niet geweven, we zijn slechts een draad in het systeem." - Chief Seattle

We checken het weer op onze telefoon en kennen nauwelijk de eetbare planten in de buurt. Als mens zijn we steeds verder verwijderd geraakt van de natuur met onze stedelijke levens en technologische gadgets.

Daarom vindt zaterdag 24 juni op het fort Werk aan de Waalse Wetering een geheel nieuw festival plaats: Het SymbioFest Het eerste festival ter wereld waar de relatie tussen mensen en niet-mensen centraal staat en waar elk organisme welkom is.

Op het festival onderzoek je jouw relatie met de natuur en ontdek je nieuwe manieren van verbinden. Natuureducatie staat namelijk vaak in het teken van kennisoverdracht, maar dit is niet het hele verhaal. Dit wordt duidelijk als je iemand vraagt een bijzondere natuurervaring te beschrijven. Dan volgt een verhaal over een ontmoeting met een dier f een zonsondergang die vrijheid oproept.

Op het festival worden dit soort emotionele ervaringen gecreerd. Luister bijvoorbeeld naar een kamerplant die muziek maakt, beleef een interspecies picknick of maak een wandeling die al je zintuigen wagenwijd openzet en beleef natuur totaal anders

Check meer van het programma hieronder en op instagram: Symbio Fest (@symbiode.studio) | Instagram

EXPOSITIES
Begrafenis van het Antropoceen Een ceremonie voor loslaten wat ons niet meer dient. Wat laat jij achter: de grasmaaier, de hamburger f de wintersport trip?

Ecosysteemdiensten Expositie

WORKSHOPS
De grote plantendatingshow Welke plant kies jij voor in je achtertuin? n voor n zullen ze jou proberen te verleiden van hun nut.

Earthfulness wandeling Verbind met natuur door je zintuigen open te zetten.

Het Symbio Restaurant Wat ligt er op het bord voor bezoeker de eekhoorn of vleermuis? Geniet van een insectenplankje
Het festival wordt georganiseerd door het Natuur-Mens Collectief. Een groeiend natuurnetwerk dat samen relaties in het ecosysteem onderzoekt en nieuwe natuurervaringen creert. Lijkt het je tof om hier bij aan te sluiten f heb je een vraag over het festival, stuur dan een bericht naar Maya +31 6 21956675

 Bezoek www.eventbrite.com

SymbioFest | Beleef natuur anders
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.