Stoere Vaderdag bij FutureLand
Stoere Vaderdag bij FutureLand

Is jouw vader heel erg stoer? Neem hem dan mee op een excursie langs de Reddingsbrigade op het Maasvlaktestrand en de Brandweer op de Maasvlakte.

Reddingsbrigade
Om 14:00 uur begint het programma en vertrekt de FutureLand Express naar de post van de Rotterdamse Reddingsbrigade. Deze staat bovenop het duin met perfect zicht op het badstrand. Tussen 30 april en 11 september houdt de Reddingsbrigade gedurende de weekenden en op feestdagen een oogje in het zeil. Van 25 juli tot en met 19 augustus is de Reddingsbrigade zelfs dagelijks aanwezig. Badgasten en watersporters kunnen zo veilig van strand en zee genieten.

Speciaal voor Vaderdag geeft de Rotterdamse Reddingsbrigade een demo zodat jullie ze in actie kunnen zien! Voor en na de busexcursie tref je vrijwilligers van de Rotterdamse Reddingsbrigade ook in FutureLand. Daar zijn ze heel de dag aanwezig met een stand.

Brandweer
Na de demo vertrekt de bus naar de Brandweer. Vanuit de kazerne aan de Coloradoweg werkt de Brandweer aan de veiligheid van het grootste haven- en industriecomplex van Europa. Bekijk het materieel dat de Brandweer beschikbaar heeft om uit te rukken bij calamiteiten. Je kunt zelfs een kijkje in de brandweerwagen nemen. Misschien kom je ook zelf nog in actie...?

Programma
14:00 uur vertrek FutureLand
14:15 uur tot 16:30 uur Bezoek Reddingsbrigade en Brandweerkazerne
17:00 uur terug in FutureLand

 Bezoek www.portofrotterdam.com

Brandweer, foto: FutureLand
Brandweer, foto: FutureLand