Soorten en Slootjesdag


-advertentiepositie-



Soorten en Slootjesdag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 11 juni organiseert het Natuurmuseum Fryslân de jaarlijkse Soortendag in het Leeuwarder bos. Op deze dag gaan deskundigen samen met het publiek op zoek naar nieuwe soorten planten en dieren. Ook dit jaar is er weer een samenwerking met IVN afdeling Leeuwarden eo, die elk jaar een Slootjesdag houdt. Kinderen worden daarbij uitgedaagd om echte slootjesexperts te worden.



Het Leeuwarder bos is door het Natuurmuseum bestempeld als buitenlokaal. Verschillende educatieve programma’s brengen kinderen hier in contact met de levende natuur. Daarnaast wordt er veel onderzoek in het Leeuwarder bos verricht, waardoor er meer en meer bekend wordt over de aanwezige flora en fauna. De Soortendag draagt bij aan deze grootschalige inventarisatie van het bos. Alle waarnemingen worden doorgegeven op Waarneming.nl. Zo weten we dat er inmiddels ruim 3000 verschillende soorten planten en dieren in het bos leven!

De hele dag door vinden er excursies plaats. Onder begeleiding van deskundigen gaan deelnemers op zoek naar onder andere vogels, insecten en spinnen. Ook is er voor een beperkt aantal deelnemers een kano excursie waarbij de sloten in het bos worden verkend. Tussen de excursies door kunnen kinderen met medewerkers van het IVN waterbeestjes vangen in de sloot. Deze waterbeestjes kunnen met behulp van een zoekkaart op naam worden gebracht.

 Bezoek natuurmuseumfryslan.nl

Soorten en Slootjesdag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.