De Avontuurlijke Klim - beklim de Sint Jan




De Avontuurlijke Klim - beklim de Sint Jan

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In Den Bosch kun je deze zomer een unieke ervaring opdoen: De Avontuurlijke Klim naar het dak en de toren van de Sint-Janskathedraal. Klim omhoog via de steigers naar de loopbrug over de nok van het dak en klim nog hoger naar de Vieringtoren. Hier sta je 50 meter boven Den Bosch, met overal om je heen een prachtig uitzicht.

Deze klim van ongeveer 1 uur maak je samen met een gids, die je alles weet te vertellen over de Sint Jan en je wijst op unieke beelden en architectuur van deze gotische kathedraal vol versieringen. Versieringen die je soms niet eens kunt zien vanaf de grond, maar waar je nu zo dicht bij bent dat je ze bijna kunt aanraken. Deze klim is mogelijk omdat de leien op het dak worden vervangen. Een unieke ervaring die hierna in geen 100 jaar meer mogelijk zal zijn.

Religieuze rondleiding
Altijd al meer willen weten over de katholieke tradities en gebruiken? Iedere zondagochtend wordt daar tijdens de rondleiding extra aandacht aan besteed.

Goed om te weten
Let op: hoge hakken zijn verboden, de klim kan alleen worden gemaakt op platte schoenen. Toegankelijk vanaf 8 jaar, niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of hoogtevrees hebben. Er is een lift tot het bordes, dus niet helemaal tot het dak, die uitsluitend mag worden gebruikt door bezoekers met een fysieke beperking. Rolstoelen en rollators kunnen mee.

Bij slecht weer
In geval van extreme weersomstandigheden kan de organisatie bepaalde tijdsloten, een dagdeel of een hele dag sluiten. Kijk bij twijfel op de site, waar de organisatie dit in de ochtend meldt. Alleen in dat geval kunnen gekochte tickets worden omgeruild voor tickets op een ander tijdstip.

De opbrengst is voor de verdere restauratie van de Sint Jan.

 Bezoek www.sint-jan.nl