1

ZIGEUNERMUZIEK- CHANSONS EN JAZZ




ZIGEUNERMUZIEK- CHANSONS EN JAZZ

Een muzikale rondreis op 12 mei door Zuid- en Oost Europa en heerlijke jazz LES BOHMES De vesting Oudeschans speelde in 1593 en 1594 een belangrijke rol in de strijd van de Staatse troepen (de Hollanders) tegen de Spaanse macht. In 1659 kreeg Oudeschans haar huidige vorm. Oudeschans is in 1814 als vesting opgeheven, maar er is in de structuur van het dorp weinig veranderd. Het stratenplan is bewaard gebleven en de plaats van de vroegere wallen en grachten is nog in de verkaveling te herkennen.

Tegenwoordig vindt je in Oudeschans rust, ruimte en natuur gecombineerd met een boeiende geschiedenis. Het dorp kent vele interessante plekjes en historische objecten zoals het Garnizoenskerkje (1626). In dit prachtige kerkje worden regelmatig concerten georganiseerd. De concerten starten steeds om 11.30 uur en de entree bedraagt 10. Combineer het concert met een ontdekkingstocht door het pittoreske vestingdorp. Ontdek de rijke historie en wandel via een gemarkeerde route over de voormalige verdedigingswallen, langs de oude Westerwoldse Aa en door de vesting.

Zwerf met Les Bohmes mee door een wereld van zigeunermuziek, latin, jazz en Franse chansons ter afsluiting van ons 48e seizoen. La Bohmes zijn: Eric Bergsma, piano en melodian, Evert Scholten, gitaar, Oeds Bouwsma bas en niet te vergeten, de vrouw waar alles om draait, zangeres, Femke Wolthuis. Femke zingt liederen uit diverse landen zoals tradionals in het Roemeens, Hongaars, Italiaans en ook Russisch. En daarbij ook de bekende Franse chansons van: Leo Ferr, Gilbert Bcaud en Edith Piaf. De muziek van Oscar Peterson, zorgt voor mooie jazzy momenten. Kortom passend binnen onze serie en toch weer anders. Om blijmoedig de zomer in te gaan.

Graag parkeren vooraan in het dorp.
Locatie     Oudeschans: Kerkje Oudeschans
Geen reservering- koffie staat om 10 uur klaar

 Bezoek www.kerkoudeschans.nl

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.