1

Tentoonstelling Objectief landschap




Tentoonstelling Objectief landschap

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tentoonstelling OBJECTIEF LANDSCHAP. VAN UTOPIA TOT PEEL. In de Ateliers: Michiel van Bakel

Vanaf 26 november 2023 wordt het werk van Michiel van Bakel (1966) getoond in De Wieger. Van Bakel neemt ons mee op een tijdreis door landschappen en media die hem in de afgelopen jaren gefascineerd hebben en dat nog steeds doen. Hij legt zijn leefomgeving vast op een onconventionele manier. Niet snel met een telefooncamera, maar met zelfgebouwde camera’s, lenzen en cameraopstellingen waarmee hij vertraging, verstilling en verdieping en een ander perspectief bewerkstelligt. Zijn werkwijze is technisch en experimenteel.

Speciaal voor deze tentoonstelling bewerkt Michiel van Bakel zijn recente korte film ‘Bogwaters’, over het Peellandschap en de Helenavaart, naar een interactieve installatie, waarin bezoekers het tijdsverloop van de beelden in eigen hand kunnen nemen. Van enorme versnelling tot totale verstilling.

Terwijl het werk van Michiel van Bakel te zien zal zijn in de Ateliers, is het werk van kunstenaar -én vader van Michiel- Gerrit van Bakel te bewonderen (1943 – 1984) in het bovenverdieping van het museum. Op de benedenverdieping komt het werk van de twee kunstenaars samen met de Peel als gemeenschappelijk thema.

 Bezoek dewieger.nl

Tentoonstelling Objectief landschap
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.