Bello Festival




Bello Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens de herfstvakantieweek vindt bij de Museumstoomtram Hoorn -Medemblik het Bello-Festival 2023 plaats onder het motto ‘The Roaring Twenties bij Spoor & Tram’. Beleef het verleden en maak de Spannendste Tijdreis naar de jaren Twintig!

Voor deze gelegenheid komt een collectie historische voertuigen, rollenspelers en andere historische objecten vanuit het hele land samen, die samen een tijdsbeeld bij de lokaalspoor- en tramwegen in ons land in de jaren 1920 laten zien. Nederlandse stoomlocomotieven en motorrijtuigen nemen de bezoekers van de Museumstoomtram mee op reis vol historische ontmoetingen. Ontmoetingen met de rijdende NS-veteranen zelf, maar ook met historisch geklede reizigers, de stokers op de stoomlocomotieven en met de werklieden onderweg, die de speciale goederentrams uitladen bij de gerestaureerde stationsgebouwen uit 1887.

Stoomlocomotieven NS 6513 en NS 7742 van de Museumstoomtram komen in actie. Bovendien zijn er gastoptredens van stoomlocomotief NS 8107 van de Museum Buurtspoorweg en replica’s van de NS – OmC- motorrijtuigen van de Stoomtrein Goes-Borsele, de zogeheten ‘Ome Ceesjes’. Voor alle ritten is een intensieve dienstregeling ontworpen waarbij de treinen en trams elkaar op de diverse stations passeren.

Voor de bezoekers zal tijdens de weekenden aansluitend aan het evenement de Bello Festival Expres rijden: het elektrische NS-motorrijtuig materieel ’24 C9002 ‘Jaap’ van de Stichting 2454 Crew tussen Amsterdam Centraal en Hoorn.

 Bezoek www.stoomtram.nl

Bello Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.