Sinterklaasintocht & Lichtjesavond Medemblik 2023


-advertentiepositie-



Sinterklaasintocht & Lichtjesavond Medemblik 2023

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het is bijna weer zover! De feestelijk verlichte pakjesboot stoomt zaterdagmiddag 18 november rond 17.15 uur de Oosterhaven binnen met Sinterklaas en heel veel Pieten. Het wordt een sfeervolle lichtjesintocht. Aan alle kinderen de oproep om met een lampion of een ander lichtje naar de haven te komen. Vanaf 16.45 uur start het fantastische programma met spetterende optredens en spektakel op de haven.

Na de aankomst in Medemblik gaat de stoet met Sinterklaas in speciaal vervoer en de vele Pieten via het centrum naar kasteel Radboud. Natuurlijk is Ozosnel er ook bij, maar wie op hem rijdt, is nog een verrassing. Prachtige voertuigen, een Pietenband, Citytours, Crescendo, drumband en majorettes maken de levendige lichtjesoptocht compleet.

De glutenvrije pieten lopen deze optocht ook weer mee. Zij zijn herkenbaar aan het bord met het ‘glutenvrije’ symbool. Na binnenkomst van de boot zal één van deze pieten ter hoogte van restaurant Oost te vinden zijn en de andere loopt over de kade, zodat kinderen met een glutenallergie ook kunnen genieten van dit feest.

De optocht start op de Oosterhaven. Vervolgens gaat deze over de Nieuwstraat, via het Bagijnhof en de Ridderstraat en langs de Westerhaven. Hierna gaan we over de Kwikkelse Brug om daarna via de Pekelharinghaven naar kasteel Radboud te wandelen. Hier eindigt de optocht en start het feest in het kasteel.

Het grote Sinterklaasfeest op Kasteel Radboud zal losbarsten tussen 19.00 en 20.00 uur. Kaartjes voor het feest voor kinderen van groep 1 tot en met groep 5 zijn á €3,50 verkrijgbaar vanaf 1 november bij het FunFestijn en Fourstars. Het feest is alleen toegankelijk voor kinderen, maar er is voor ouders de mogelijkheid om in de taveerne van het kasteel te wachten.

 Bezoek www.visitmedemblik.nl

Sinterklaasintocht & Lichtjesavond Medemblik 2023
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.