37e Wereldkerstcircus


-advertentiepositie-



37e Wereldkerstcircus

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Al jaren is het Wereldkerstcircus hét familie-uitje tijdens de kerstvakantie en met 66.000 bezoekers per jaar ook meteen het meest bezochte en succesvolste Kerstcircus van Nederland. Ook deze editie geniet u weer van wereldpremières, wereldrecords, wereldsensaties en wereldklasse!

Het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré is meer dan een circus! Het is Nederlands Grootste Circusfestival met voornamelijk winnaars en bekroonde acts van de grootste circusfestivals ter wereld samen in één voorstelling waardoor het echt een Gouden Festival genoemd kan worden.

Sterclown Bello Nock, die door Time Magazine Amerika’s beste clown genoemd wordt, is deze editie weer present in de piste. Bello won in Monte Carlo de Gouden Clown, de Oscar van de circuswereld en ook op andere festivals werd hij met Goud bekroond. Behalve actieclown Bello, een waaghals en duivelskunstenaar die met zijn komische stunts het gevaar niet schuwt, maakt ook de poëtische clown Yann Rossi zijn opwachting. Met zijn betoverende kostuums en de 20 instrumenten die hij bespeelt laat hij de traditie van de muzikale clown herleven. Geniet van deze twee topclowns, die samen met prestaties en poëzie u verbazen, maar ook weg laten dromen.

Uiteraard zijn er naast de clowns nog andere wereldacts te zien in de piste. Met het optreden van The Flying Caballero’s kan er in het 37ste Wereldkerstcircus circusgeschiedenis geschreven worden. Voor het eerst in 250 jaar circus is het deze vliegende trapezegroep namelijk gelukt meerdere viervoudige salto’s te maken in één act. De Caballero’s waren de grote sensatie dit voorjaar op het Circusfestival van Girona. Ondanks talloze aanbiedingen uit de internationale circuswereld kozen ze voor Carré.

In januari van dit jaar veroverde Viktoriia Dziuba in Monte Carlo de harten van het verwende festivalpubliek. Met haar technisch uitgekiende handstandprestaties en uitzonderlijk talent voor timing schoot deze elegante 20-jarige vrouw met het winnen van een Zilveren Clown in één klap naar de Wereldtop!

Daarnaast presenteert het Wereldkerstcircus talrijke top-acts uit de hele wereld: onder andere een ode aan Mondriaan door Maria Sarach en een bekroond paardennummer met paardenfluisteraar Alex Giona dat een droom tot leven lijkt te brengen.

Met trots roepen wij uit:
“Nergens is Circus mooier dan in Carré!”

 Bezoek carre.nl

37e Wereldkerstcircus
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.