Kerst op Paleis Het Loo




Kerst op Paleis Het Loo

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De tafels zijn feestelijk gedekt. Het zilver is gepoetst en de serviezen glimmen. Op de tafels staan serviezen en lekkernijen die de Oranjes cadeau kregen. Laat je inspireren door de geschenken die met liefde zijn gekozen en met vakmanschap gemaakt.

Kerstversiering trends
Het paleis is aangekleed met wintergroen, zoals dat in de tijd van de bewoners gebruikelijk is. In de 17e-eeuwse kamers (de vertrekken Willem en Mary) zie je vooral wintergroen en bloeiende planten. In die tijd zijn er nog geen kerstbomen. Pas in de 19e eeuw komen er kerstbomen in het paleis. Je ziet ze dus wél in de paleisroute van Wilhelmina. De eerste versieringen zijn kaarsjes, deegkransjes, linten en rode appels of mandarijnen. Ook hangen er kransen van maretakken als symbool van vriendschap, liefde en eeuwig leven. Later worden de versieringen uitbundiger.

Er is een familierondleiding, kinderen kunnen een eigen cadeaubon of kaart met wensen maken en van alles doen en beleven in het Juniorpaleis (reserveer wel snel een tijdslot aan de balie) en in stal 1 draait de Grote Kerstfilm.

Maar voor je binnenstapt ben je al helemaal in feeststemming, want buiten is het paleis prachtig verlicht!

 Bezoek paleishetloo.nl

Kerst op Paleis Het Loo
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.