1

Chet Baker Legends




Chet Baker Legends

» Let op: deze activiteit is voorbij «

“Thomas Resonance” organiseert Jazz luister-concerten in een ambiance en setting die optimaal recht doet aan de status van de professionele Jazz musicus.
In dit eerste concert van de serie spelen de beroemde Jazz veteranen Jean Louis Rassinfosse en John Engels die beiden een lange periode met Chet Baker hebben gespeeld en op tournee zijn geweest, samen met de befaamde en geprezen musici, trompettist Eduardo Blanco en Dirk Balthaus op de prachtige vleugel in de Amstelkerk. Jazz kenner Ab Helsloot zal met een korte biografie van Chet Baker het concert inleiden.

John Engels is een Nederlandse Jazz-drummer met wereld faam. Hij speelde onder meer met Stan Getz, Art Farmer, Ben Webster en natuurlijk Chet Baker. Hij kreeg een Bird Award op het North Sea Jazz Festival in1985) de Boy Edgar Prijs in1989 en maar liefst zes Edisons voor zijn platen met verschillende formaties.

Jean-Louis Rassinfosse is een coryfee in de internationale jazzwereld. Zijn internationale carrière omspant 45 jaar, en is op ruim 130 cd’s actief. Hij speelde o.a. met Chet Baker en Toots Thielemans, en stond mee aan de wieg van de jazzafdeling van het Brussels Conservatorium.

Pianist Dirk Balthaus, oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland, is al 35 jaar actief in de Nederlandse jazzscene. Hij heeft gestudeerd aan het Hilversum’s Conservatorium en is op meer dan 40 Cd producties te horen, zowel als leider als ook als sideman. Als lid van het Millennium Jazz Orchestra heeft hij met grootheden zoals Benny Golson en Lee Konitz op het podium gestaan.

Eduardo Blanco is afkomstig uit Spanje, heeft een deel van zijn muzikale opleiding in Amerika gevolgd en is. al geruime tijd woonachtig een werkzaam in Nederland. Hij heeft een prachtige lyrische toon, speelt soepel en elegant en de juiste timing…Tijdens deze tribute aan Chet zal hij ook enkele van zijn eigen composities spelen.

 Bezoek stadsherstel.nl

Chet Baker Legends
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.